Η ομάδα μας

Συνεργάτες και συνεργαζόμενοι επαγγελματίες 

Το Δικηγορικό Γραφείο Παναγιώτη Γαλάνη αναλαμβάνει υποθέσεις σε συνεργασία με πληθώρα δικηγόρων, δικηγορικών εταιρειών, αλλά και λοιπών επαγγελματιών (μηχανικών, περιβαλλοντολόγων, δασολόγων κλπ.) από όλη την Ελλάδα. 


Η επίλυση σύνθετων υποθέσεων βασίζεται στη διεπιστημονικότητα και την αγαστή συνεργασία πληθώρας επιστημόνων. 


Μέλη της ομάδας του μπορείτε να βρείτε εύκολα παρακάτω. 

Έλλη Αναστοπούλου

Δικηγόρος, Υπ. Δρ. Νομικής ΕΚΠΑ, LLM Cambridge
Συνεργάτιδα Διοικητικού και Τραπεζικού Δικαίου

Ταυτότητα

Η Έλλη Αναστοπούλου είναιΔικηγόρος Αθηνών και νυν Υπ. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.

Το θέμα της διδακτορικής διατριβής αφορά στη «Liability of Supervisory and Resolution Authorities in the European Banking Union». Επίσης απέκτησε από την ίδια σχολή μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσιο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Δίκαιο με θέμα διπλωματικής «Resolution under the BRRD; the bail-in tool».

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LL.M) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, με ειδίκευση στο εμπορικό, χρηματοπιστωτικό δίκαιο, δίκαιο επίλυσης διεθνών διαφορών και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Επαγγελματικά εξειδικεύεται στο Δημόσιο, Διοικητικό και Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Δίκαιο, Δίκαιο Τραπεζικής Εποπτείας και Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος.

Διαθέτει πλούσια εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό - μεταξύ άλλων - ως νομική σύμβουλος:

  • στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB),
  • στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) και
  • στον ΟΟΣΑ (OECD).

Έχει πραγματοποιήσει άσκηση στη νομική υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων και διαθέτει, επίσης, εμπειρία σε ελληνικό δικηγορικό γραφείο.

Τέλος, ασκεί δικηγορία στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Ακαδημαϊκή και συγγραφική δραστηριότητα

Επιστημονικά και ακαδημαϊκά είναι δραστήρια καθώς έχει συγγράψειδύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα, έχει συγγραφική συμβολή σε συλλογικό τόμο στην αγγλική γλώσσα σχετικό με τα ως άνω ενδιαφέροντά της, έχει προβεί σε δημοσιεύσεις άρθρων στον νομικό τύπο και συμμετέχει ως Young Researcher στο European Banking Institute όπου είναι - μεταξύ άλλων - υπεύθυνη για το συντονισμό του Young Researchers Group, την επισκόπηση της ευρωπαϊκής νομολογίας, την επιστημονική συμβολή σε ομάδες εργασίας και τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων.

Τέλος έχει αποκτήσει διδακτική εμπειρία στο Λονδίνο καθώς εργάστηκε ως tutor στην Oxford Summer Courses Ltd.

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.


Κυριάκος Αλέξανδρος Σαμπάγ

Paralegal - Legal Assistant - Secretary

Ο Κυριάκος Αλέξανδρος Σαμπάγ είναι φιλόλογος - εκπαιδευτικός και ειδικός παιδαγωγός, καθώς και πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας, κατεύθυνσης Παιδαγωγικής, του ΕΚΠΑ. 

Στο πλαίσιο του Δικηγορικού Γραφείου απασχολείται ως paralegal/legal assistant, επικουρώντας το δικηγορικό έργο και τη συγγραφή των πάσης φύσεως δικογράφων/εγγράφων, αλλά και πλαισιώνοντας διοικητικά το Γραφείο.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το Π.Μ.Σ. «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου», κατεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, του ΕΚΠΑ, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα, με θέμα διπλωματικής: «Διερεύνηση της ενεργούς ενσυναίσθησης και της σύνδεσης θεραπευτών με παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος ως παράγοντες προαγωγής και ανάπτυξης της θεραπευτικής σχέσης υπό το πρίσμα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς». Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών κατείχε την ιδιότητα του εκπροσώπου των μεταπτυχιακών φοιτητών Ειδικής Αγωγής, ενώ επίσης υπήρξε τόσο 1ος εισαχθείς και υπότροφος όσο και 1ος απόφοιτος του Π.Μ.Σ.

Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, εθελοντικά ή/και υπό την φοιτητική του ιδιότητα σε πλήθος εκπαιδευτικών χώρων, γενικής και ειδικής αγωγής, με την ιδιότητα του φιλολόγου και του ειδικού παιδαγωγού. Υπήρξε συνεργάτης των Παιδικών Χωριών SOS Βάρης, ενώ έχει συνεργαστεί και με φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, με το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής, την ΕΛΕΠΑΠ, το 1ο Κ.Ε.Σ.Υ. Δ' Αθηνών και το 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αιγάλεω. Υπό το καθεστώς του μισθωτού, δραστηριοποιήθηκε τόσο στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών όσο και της λογιστικής.

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας, είναι προσκεκλημένος Λέκτορας του σεμιναρίου «Εφαρμογές του συμπεριφορικού-αναλυτικού μοντέλου στην εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με έμφαση στη ΔΑΦ», της κας Αγγελικής Γενά, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, ενώ πραγματοποιεί επίσης διαλέξεις στο προπτυχιακό σεμινάριο «Ανάλυση της Συμπεριφοράς: Επιστημολογία και Εφαρμογές», του ίδιου τμήματος στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ακόμη, έχει υπάρξει μέλος οργανωτικής επιτροπής σε επιστημονικής ημερίδες και διημερίδες.

Επιπλέον, υπήρξε συνδημιουργός του προγράμματος μουσειακής εκπαίδευσης για παιδιά άπορων οικογενειών, του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου Αλληλεγγύης, ενώ είναι και συνεργάτης, υπό τις ιδιότητες του μουσικού και στιχουργού, του προγράμματος «Αρχαία μετά... Μουσικής» της κας Μαρίας Ανδρομιδά. Έχει συγγράψει και εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, ενώ έχει συμμετέχει και βραβευτεί σε πλήθος καλλιτεχνικών και λογοτεχνικών εκδηλώσεων, υπό την ιδιότητα του ποιητή και του κιθαρίστα. Τέλος, ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.