Συνεργάτες του Γραφείου

Συνεργάτες και συνεργαζόμενοι επαγγελματίες 

Το Δικηγορικό Γραφείο Παναγιώτη Γαλάνη συνεργάζεται με πληθώρα δικηγόρων, δικηγορικών εταιρειών, αλλά και λοιπών επαγγελματιών (μηχανικών, περιβαλλοντολόγων, οικονομολόγων κλπ.) από όλη την Ελλάδα. 


Η επίλυση σύνθετων υποθέσεων βασίζεται στη διεπιστημονικότητα και την αγαστή συνεργασία πληθώρας επιστημόνων.


Μέλη της ομάδας του μπορείτε να βρείτε εύκολα παρακάτω. 

Παναγιώτης Γαλάνης

Head Lawyer, Δικηγόρος, Υπ. Δρ. Νομικής ΕΚΠΑ 


Το Γραφείο μου στη Λαμία εξυπηρετεί όχι μόνο την πόλη και τον νομό, αλλά και όλες τις υποθέσεις της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας. 

Δραστηριοποιούμαι εξίσου στην Αθήνα, ως συνεργάτης δικηγόρος. Δικηγορώ στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Είμαι Υπ. Διδάκτωρ (επί υποστηρίξει) της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Διαθέτω, εκτός από πτυχίο Νομικής ΕΚΠΑ και πτυχίο Ψυχολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Εξειδικεύομαι σε υποθέσεις Διοικητικού Δικαίου, με έμφαση στο Δίκαιο της Πολεοδομίας, της Δόμησης και του Περιβάλλοντος, αλλά και το Δίκαιο της Ενέργειας. 

Είμαι εκπαιδευτής/επιμορφωτής μηχανικών, δημοσίων υπαλλήλων και νομικών στα πεδία του Δικαίου Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Ενέργειας.

Έχω εκδώσει 5 νομικά βιβλία και διαθέτω πλούσιο συγγραφικό και επαγγελματικό έργο στους παραπάνω τομείς, με τη συγγραφή νομικών γνωμοδοτήσεων για έργα πάσης φύσεως, όπως και μάχιμη δικηγορική δραστηριότητα στο πεδίο του Δημοσίου Δικαίου.

Ιδανικό μου είναι η διεπιστημονικότητα στην επιστήμη, αλλά και η εμπιστοσύνη και η εξατομικευμένη μεταχείριση του εντολέα, στη βάση της εχεμύθειας και της άριστης επικοινωνίας. 

Για το αναλυτικό μου βιογραφικό, κάντε click παρακάτω.

Βιογραφικό


Δικηγορικό Γραφείο 

Δ. Βούρου και Δ. Χούλη

Σάμος 

Συνεργάτης Ποινικού και Αστικού Δικαίου

Δικηγορικό Γραφείο στη Σάμο

Με πάνω από τριάντα χρόνια ουσιαστικής παρουσίας στον χώρο της μαχόμενης δικηγορίας και της δικαστηριακής πρακτικής, παρέχει άρτιες και εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε σχεδόν ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού δικαίου, με έμφαση στο αστικό, ποινικό, διοικητικό και εταιρικό δίκαιο, στο δίκαιο τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στο δίκαιο αλλοδαπών.
Με πλήρη εχεμύθεια, σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κάθε υπόθεσης και με γνώμονα την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για κάθε εντολέα μας, το γραφείο μας αναλαμβάνει την παροχή νομικών συμβουλών και τη δικαστηριακή εκπροσώπηση των εντολέων μας σε ολόκληρη την Ελλάδα έως και τον δικαιοδοτικό βαθμό του Εφετείου.
Στο πέρασμα των ετών, το δικηγορικό του γραφείο έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων γραφείων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια με σκοπό την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. 

Ο Δικηγόρος Δ. Βούρος και ο Ι. Βούρος

Ο Δημήτριος Ι. Βούρος γεννήθηκε στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πολιχνίτο της Λέσβου, όπου περάτωσε και τις εγκύκλιες σπουδές του.

Το έτος 1985 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1987 ίδρυσε στη Σάμο, στην οποία κατοικεί και εργάζεται μέχρι σήμερα, το δικηγορικό του γραφείο.

Το 1998 έως το 2002 ασχολήθηκε με τα κοινά του τόπου του και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σάμου.

Έχει διατελέσει νομικός συνεργάτης της "Τράπεζας Marfin", της "Τράπεζας Πειραιώς", της "Τράπεζας Κύπρου", των ασφαλιστικών εταιρειών "Εθνική Ασφαλιστική Α.Ε.Γ.Α." και "Συνεταιριστική Α.Ε.Γ.Α." καθώς και της εταιρείας υγρών καυσίμων "ΕΚΟ".

Έχει παραστεί σε πάνω από 2.750 δίκες κατά τη διάρκεια της καριέρας του με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης το αστικό και ποινικό δίκαιο.


Ο Ιωάννης Βούρος, γιος του Δ. Βούρου είναι τελειόφοιτος φοιτητής Νομικής ΕΚΠΑ, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στο δικηγορικό γραφείο του πατέρα του με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης το αστικό και ποινικό δίκαιο. Το 2012 ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα Κήρυκος Λίθος, στην οποία μέχρι σήμερα προΐσταται.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και προσομοιώσεις εκπονώντας επιστημονικές εισηγήσεις, ενώ έχει βραβευθεί πολλάκις για τη ρητορική του δεινότητα.

Το 2019 εξέδωσε το νομικό σύγγραμμα «Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου» (Εκδόσεις Φυλάτος) με αντικείμενο το ομώνυμο πρώτο βιβλίο του Αστικού Κώδικα. Ομιλεί δύο ξένες γλώσσες, την αγγλική και τη γερμανική.

Έχει συμβάλει ως συνεργάτης στο νομικό σύγγραμμα των Γαλάνη Π./Γαβριήλογλου Π./Μπαστουνάς Γ. (επιμ.), Σύστημα Ποινικού Δικαίου-Θέματα Ουσιαστικού και Δικονομικού Ποινικού Δικαίου, εκδ. Φυλάτος, Θεσσαλονίκη, 2021.


Έλλη Αναστοπούλου

Δικηγόρος, Υπ. Δρ. Νομικής ΕΚΠΑ, LLM Cambridge

Συνεργάτιδα Διοικητικού και Τραπεζικού Δικαίου

 Ταυτότητα

Η Έλλη Αναστοπούλου είναι Δικηγόρος Αθηνών και νυν Υπ. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. 

Το θέμα της διδακτορικής διατριβής αφορά στη «Liability of Supervisory and Resolution Authorities in the European Banking Union». Επίσης απέκτησε από την ίδια σχολή μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσιο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Δίκαιο με θέμα διπλωματικής «Resolution under the BRRD; the bail-in tool». 

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (LL.M) από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, με ειδίκευση στο εμπορικό, χρηματοπιστωτικό δίκαιο, δίκαιο επίλυσης διεθνών διαφορών και πνευματικής ιδιοκτησίας

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Επαγγελματικά εξειδικεύεται στο Δημόσιο, Διοικητικό και Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο, Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Δίκαιο, Δίκαιο Τραπεζικής Εποπτείας και Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος. 

Διαθέτει πλούσια εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό - μεταξύ άλλων - ως νομική σύμβουλος:

 • στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB),
 • στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) και
 • στον ΟΟΣΑ (OECD).

Έχει πραγματοποιήσει άσκηση στη νομική υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων και διαθέτει, επίσης, εμπειρία σε ελληνικό δικηγορικό γραφείο.

Τέλος, ασκεί δικηγορία στα εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. 

Ακαδημαϊκή και συγγραφική δραστηριότητα

Επιστημονικά και ακαδημαϊκά είναι δραστήρια καθώς έχει συγγράψει δύο βιβλία στην ελληνική γλώσσα, έχει συγγραφική συμβολή σε συλλογικό τόμο στην αγγλική γλώσσα σχετικό με τα ως άνω ενδιαφέροντά της, έχει προβεί σε δημοσιεύσεις άρθρων στον νομικό τύπο και συμμετέχει ως Young Researcher στο European Banking Institute όπου είναι - μεταξύ άλλων - υπεύθυνη για το συντονισμό του Young Researchers Group, την επισκόπηση της ευρωπαϊκής νομολογίας, την επιστημονική συμβολή σε ομάδες εργασίας και τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων. 

Τέλος έχει αποκτήσει διδακτική εμπειρία στο Λονδίνο καθώς εργάστηκε ως tutor στην Oxford Summer Courses Ltd.

Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Ιωάννης Μισύρης

Συνεργάτης Μηχανολόγος - Μηχανικός

Ο Ιωάννης Μισύρης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και τελειώνει αυτή την περίοδο το μεταπτυχιακό του στο University of Derby στον τομέα των Big Data Analytics. 

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και συνεργάζεται με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο κομμάτι της δημιουργίας OPEN MALL στο Δήμο Νέας Σμύρνης. 

Είναι συνεργάτης στην Μονάδα προγραμματισμού, σχεδιασμού, ωρίμανσης και υλοποίησης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Επίσης, αποτελεί μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Νέων Μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με σαφή στόχευση την ανάδειξη των προβλημάτων των νέων συναδέλφων του. 

Δραστήριος και μαχητικός στοχεύει στην βελτίωση και την διασύνδεση του τομέα του Μηχανικού με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με τα κάτωθι:

 • Άδειες Λειτουργίας Καταστημάτων
 • Μελέτες Πυρασφάλειας
 • Μελέτες Φυσικού Αερίου
 • Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέτες
 • Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης
 • Πιστοποιητικά Υ.Δ.Ε.
 • Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Σοφία Σωτηρίου

Συνεργάτιδα ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων στον τομέα της ενέργειας

Η Σοφία Σωτηρίου είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές Σπουδές στο αντικείμενο Ευρωπαϊκή Ένωση και Αναπτυσσόμενες Χώρες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων. Νυν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο Δίκαιο και Πολιτική για το Περιβάλλον και την Ενέργεια.

Εργάζεται ως Υπεύθυνη Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και είναι επιστημονική Συνεργάτιδα του Ιδρύματος Διεθνών & Νομικών Μελετών του καθηγητή κ. Κρίσπη.

Επίσης, στο έργο της εντάσσονται τα κάτωθι:

 • Συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες και εταιρείες για υποβολή προτάσεων σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα
 • Παρουσίαση, προβολή και εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (πράσινη ανάπτυξη, ενεργειακή μετάβαση, έξυπνες πόλεις)
 • Εφαρμογή, παρακολούθηση και έλεγχος των Projects σε όλες τις φάσεις υλοποίησης
 • Ανάπτυξη, υλοποίηση και παρακολούθηση της επικοινωνιακής πολιτικής -social media strategy
 • Συντονισμός και οργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και ημερίδων με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για επίκαιρα ευρωπαϊκά θέματα πχ. πολιτισμού, περιβάλλοντος, ενέργειας, μετανάστευσης
 • Στο Europe Direct North Aegean -Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Υπεύθυνη Προβολής και Δράσεων
 • Προβολή ευρωεκλογών 2019 και του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ 2017 στα νησιά του Β. Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Λήμνος, Λέσβος)

Ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.