ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ιδρ. Τσάτσου, 12-10-2021, Περιβαλλοντική Αδειοδότηση (ειδικά θέματα) και Ειδικά Ζητήματα Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας

2021-07-12

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Παναγιώτης Α. Γαλάνης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Περιβαλλοντική Αδειοδότηση (ειδικά θέματα) και Ειδικά Ζητήματα Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», στις 12/10/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 17:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, στελέχη εταιρειών, δικηγορικών γραφείων & δικηγορικών εταιρειών, αλλά και δασολόγους, πολεοδόμους, περιβαλλοντολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς περιβάλλοντος, και σε όλες τις συναφείς ειδικότητες, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των συναφών ειδικοτήτων με το Περιβαλλοντικό και Δασικό Δίκαιο.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπό του σεμιναρίου αποτελεί η εξέταση ζητημάτων της περιβαλλοντικής αδειοδότησης τόσο από πρίσμα νομοθετικό, όσο και νομολογιακό. Ταυτόχρονα, εξετάζεται η αλληλεπίδραση ενωσιακού και εθνικού δικαίου στον τομέα αυτόν. Εκτίθενται γενικά ζητήματα του Ν. 4014/2011, αλλά και ειδικές «αδειοδοτήσεις», π.χ. ΑΠΕ.

Στο δεύτερο τμήμα του σεμιναρίου, επισκοπείται η ειδική περιβαλλοντική νομοθεσία των αποβλήτων, των δασών και του αιγιαλού - παραλίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  • Γενική παρουσίαση Ν. 4014/2011, όπως ισχύει
  • Ειδικά ζητήματα Ν. 4014/2011, όπως ισχύει, λ.χ. αδειοδοτήσεις έργων σε ευαίσθητα οικοσυστήματα, αδειοδότηση ΑΠΕ
  • Νομολογία του ΣτΕ για την περιβαλλοντική αδειοδότηση: παρελθόν και παρόν - θέματα της ΑΕΠΟ, της ΜΠΕ, του ακυρωτικού ελέγχου κλπ.
  • Νομοθεσία για τα απόβλητα (ενωσιακή και εθνική)
  • Δασικό Δίκαιο (χαρακτηρισμοί - αναδασώσεις - Δασικοί Χάρτες)
  • Βασική νομοθεσία του αιγιαλού και παραλίας (με έμφαση: οριοθέτηση, παραχώρηση χρήσης κλπ.).

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο seminars@cecl.gr.

https://www.cecl.gr/katigoria-seminaria/2021/07/07/12-oktwvriou-2021-perivallontiki-adeiodotisi-eidika-themata-kai-eidika-zitimata-perivallontikis-nomothesias/