ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ιδρ. Τσάτσου, 21-9-2021, Η Νέα Χωροταξική και Πολεοδομική Νομοθεσία και Νομοθεσία Δόμησης

2021-07-12

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Παναγιώτης Α. Γαλάνης

Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η Νέα Χωροταξική και Πολεοδομική Νομοθεσία και Νομοθεσία Δόμησης», στις 21/09/2021, ημέρα Τρίτη, και ώρες 17:00-21:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με την μέθοδο της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Zoom (απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός: ηλεκτρονικός υπολογιστής που να διαθέτει ηχεία ή ακουστικά, προαιρετικός τεχνικός εξοπλισμός: μικρόφωνο, κάμερα).

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται κυρίως σε δικηγόρους, στελέχη εταιρειών, δικηγορικών γραφείων & δικηγορικών εταιρειών, πολεοδόμους, περιβαλλοντολόγους, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μηχανικούς περιβάλλοντος, δασολόγους και σε όλες τις συναφείς ειδικότητες, καθώς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες των συναφών ειδικοτήτων με το Χωροταξικό-Πολεοδομικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Δόμησης.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπό του σεμιναρίου αποτελεί η εξέταση επίκαιρων, αλλά και διαχρονικών προβλημάτων στο Πολεοδομικό Δίκαιο και το Δίκαιο της Δόμησης κυρίως από πρακτική σκοπιά. Τίθεται ως προτεραιότητα η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, καθώς και η κατανόηση των σύγχρονων ζητημάτων που προβληματίζουν τόσο τους νομικούς του κλάδου, όσο και τους άλλους επαγγελματίες που επιθυμούν τη γνώση και την κατανόηση της πολυσχιδούς νομοθεσίας και την αποτελεσματική εφαρμογή της.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

  1. Εισαγωγή: Πηγές και αρχές Πολεοδομικού Δικαίου.
  2. Εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού: πρακτική και νομολογιακή εφαρμογή με τον Ν. 4759/2020.
  3. Νέα διαδικασία κατάρτισης Χωροταξικών & Πολεοδομικών Σχεδίων - Νομολογία χωρικού σχεδιασμού.
  4. Οικοδομικές άδειες.
  5. Θέματα Δόμησης - Νέος Οικοδομικός Κανονισμός.
  6. Ρυμοτομική απαλλοτρίωση.
  7. Αυθαίρετη Δόμηση: πρακτική και νομολογιακή εφαρμογή.
  8. Ειδικά ζητήματα Ν. 4759/2020.

Παρακαλούμε δείτε τη συνημμένη ανακοίνωση του σεμιναρίου για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και τις σχετικές προθεσμίες.

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε τη συνημμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο seminars@cecl.gr. Παρακαλείσθε για την έγκαιρη αίτηση συμμετοχής σας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες επί του σεμιναρίου επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2103623506, ώρες 09:30-17:30, ή αποστείλατε e-mail στο seminars@cecl.gr.

https://www.cecl.gr/katigoria-seminaria/2021/06/04/21-septemvriou-2021-i-nea-xwrotaksiki-kai-poleodomiki-nomothesia-kai-nomothesia-domisis/