Βιογραφικό

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα - Παναγιώτης Α. Γαλάνης

Ταυτότητα

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Γαλάνης είναι Δικηγόρος, απόφοιτος και νυν Διδάκτωρ (επί ανακηρύξει) Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, από την οποία απέκτησε με άριστα πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ενώ διαθέτει και πτυχίο Τμ. Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. 

Δικηγορικές υποθέσεις 

Ασχολείται με νομική συμβουλευτική και δικηγορικές υποθέσεις Διοικητικού Δικαίου (Δικαίου Περιβάλλοντος - Πολεοδομικού Δικαίου) και Δικαίου της Ενέργειας.

Παρέχει υπηρεσίες στην Αθήνα, τη Λαμία και την υπόλοιπη Ελλάδα, κατόπιν συνεννόησης.

Διαθέτει εμπειρία στο Δημόσιο Δίκαιο, έχοντας εργαστεί επί πολλά έτη (από το 2016 ως σήμερα) στον εν λόγω τομέα στην Αθήνα. 

Είναι εμπειρογνώμων στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας και κυρίως της δασικής νομοθεσίας. 

Έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις Πολεοδομικού και Περιβαλλοντικού Δικαίου, που αφορούν χρήσεις γης, προστατευόμενες περιοχές, αδειοδοτήσεις έργων, οικοδομικές άδειες, δασικά θέματα, αυθαίρετα, ενεργειακά έργα, ΑΠΕ κλπ., είτε συμβουλευτικά (σε επενδυτές και εταιρείες), είτε δικαστικά, με έμφαση στην ακυρωτική δικαστική προστασία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διοικητικών Εφετείων της περιφέρειας.

Συνεργάζεται ως νομικός σύμβουλος με το Γραφείο Αριστοτέλη Γαλάνη και συνεργατών, που βρίσκεται στην Αθήνα.

Ακαδημαϊκή και συγγραφική δραστηριότητα (συγγράμματα, μελέτες, συνέδρια)

Έχει συγγράψει και εκδώσει 5 επιστημονικά νομικά βιβλία

Το πρώτο του βιβλίο αφορά το Δίκαιο Περιβάλλοντος. 

Είναι επιμορφωτής επαγγελματιών, κάνοντας διδακτικές εισηγήσεις σε σεμινάρια του κλάδου του (λ.χ. στο Ίδρυμα Τσάτσου).

Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πλήθος συνεδρίων συναφών αντικειμένων σε αρκετούς φορείς της χώρας, όπως ΕΚΠΑ, ΕΜΠ κλπ.

Επιπρόσθετα, έχει προβεί σε πληθώρα δημοσιεύσεων μελετών που άπτονται των ως άνω ενδιαφερόντων του σε νομικά κυρίως (π.χ. Περιβάλλον και Δίκαιο, Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου κλπ.) αλλά και λοιπά περιοδικά και  μελέτες σε πρακτικά συνεδρίων. 

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.