Βιογραφικό

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα - Παναγιώτης Α. Γαλάνης

Ταυτότητα

Ο Παναγιώτης (Πάνος) Γαλάνης είναι Δικηγόρος, απόφοιτος και νυν Υπ. Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ (Διδάκτωρ επί κρίσει), από την οποία απέκτησε με άριστα πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ενώ διαθέτει και πτυχίο Τμ. Ψυχολογίας ΕΚΠΑ. 

Δικηγορικές υποθέσεις 

Ασχολείται με νομική συμβουλευτική και δικηγορικές υποθέσεις Διοικητικού Δικαίου (Δικαίου Περιβάλλοντος - Πολεοδομικού Δικαίου), αλλά και με το Αστικό Δίκαιο.

Παρέχει υπηρεσίες στη Λαμία, την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, κατόπιν συνεννόησης.

Διαθέτει εμπειρία στο Δημόσιο Δίκαιο, έχοντας εργαστεί επί πολλά έτη (από το 2016 ως σήμερα) στον εν λόγω τομέα στην Αθήνα. 

Έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις Πολεοδομικού και Περιβαλλοντικού Δικαίου, που αφορούν χρήσεις γης, προστατευόμενες περιοχές, αδειοδοτήσεις έργων, οικοδομικές άδειες, αυθαίρετα, ενεργειακά έργα, ΑΠΕ κλπ., είτε συμβουλευτικά, είτε δικαστικά.

Συνεργάζεται ως νομικός σύμβουλος με το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Αριστοτέλη Γαλάνη και συνεργατών, που βρίσκεται στην Αθήνα.

Ακαδημαϊκή και συγγραφική δραστηριότητα (συγγράμματα, μελέτες, συνέδρια)

Έχει συγγράψει και εκδώσει 4 επιστημονικά βιβλία

Το πρώτο του βιβλίο αφορά το Δίκαιο Περιβάλλοντος. 

Παραδίδει τακτικά, ως εισηγητής, επιμορφωτικά σεμινάρια του κλάδου του (λ.χ. στο Ίδρυμα Τσάτσου).

Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε πλήθος συνεδρίων συναφών αντικειμένων σε αρκετούς φορείς της χώρας, όπως ΕΚΠΑ, ΕΜΠ κλπ.

Επιπρόσθετα, έχει προβεί σε πληθώρα δημοσιεύσεων μελετών που άπτονται των ως άνω ενδιαφερόντων του σε νομικά κυρίως (π.χ. Περιβάλλον και Δίκαιο, Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου κλπ.) αλλά και λοιπά περιοδικά και  μελέτες σε πρακτικά συνεδρίων. 

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά.